Tee itsesi näkyväksi liikenteessä

Moottoripyörällä ajaminen on monelle rakas ajanviete ja tapa kulkea. Kuitenkin välillä voi olla hyvä tehdä itsensä paremmin näkyväksi liikenteessä, kun liikkuu kaksipyöräisellä kulkuneuvolla. Ensimmäisenä motoristin turvallisuutta aina parantaa sopiva tilannenopeus eri tilanteissa. Esimerkiksi liikenneturva on tehnyt jutun moottoripyörällä sattuneista henkilövahingoista.

Näkeminen sekä näkyvyys

Motoristille erittäin tärkeää on näkeminen sekä hyvä näkyvys. Sinutkin on helpompi huomioida liikenteessä, kun olet näkyvä ja näkyvillä. Moottoripyörää voi olla hyvin vaikea havaita liikenteessä, sillä se hukkuu helposti nelipyöräisten kulkuneuvojen sekaan. Omaa näkymistä liikenteessä voi lisätä hyvinkin helposti esimerkiksi valitsemalla oikea nopeus liikenteessä.

Sopivan ajonopeuden lisäksi järkevää on myös miettiä hyvät ajolinjat sekä sijoittua ajolinjalle järkevästi. Jotta motoristi näkyy, hän käyttää myös lähivaloja, valkoisia tai värikkäitä ajovarusteita ja välttelee ajamasta katveessa. Tutustu liikenneturvan neuvoihin heidän sivuiltaan.

Lahja motoristille

Näkyvyyden lisääminen motoristille on helppoa esimerkiksi ajamalla heijastinliivi päällä tai valitsemalla vaatteet, jotka erottuvat joukosta. Motoristi kuitenkin varmasti nauttii myös muista välineistä, jotka helpottavat hänen omaa ajamistaan. Voit tutustua nettikaupan valikoimiina ja löytää mitä tarvitset motoristille näiltä sivuilta. Tarjolla on esimerkiksi reppuja, joihin motoristi voi kiinnittää näkyvän heijastinliivin ajon ajaksi, jolloin hän on paremmin näkyvillä.

Valikoimista löytyy myös heijastinliivejä, joka voi olla paras lahja motoristille. Halutessaan heijastinliiviin voi myös helposti painattaa logon tai halutun teksin luomaan liivistä uniikin näköisen. Motoristille tämänlainen lahja voi olla hengen pelastaja jossain tilanteessa.

Desmond Skiles